A red interface in PPPoE and have two public ip

hello i explain you my problem i have two public ip address
and my red interface is connected in PPPOE and not in static so it is impossible to have the alias tab in network

the main one (false public ip for the example) 100.20.23.1 the one my provider gives me when I’m connected in pppoe

I got a new ip 100.20.23.2 that I want to dedicate to the mail server machine

so I set up a dmz and I created two firewall rules see attachment

obviously it’s not as simple as that

Do you have an idea of how to solve the problem?

Sincerely

See this for setting up an alias or two.

And then you can utilize the firewall rules.

forgot to add…

Welcome to the IPFire Community!

1 Like

hello as I said before when the red interface andy in pppoe connection mode

the aliases don’t work and disappear from the menu …

cordially

I see the Network > Aliases menu when the RED network in connected via Static.

I don’t have PPPOE so I cannot test that. Maybe someone else can answer about PPPOE and static addresses…

hello i repeated myself i found the info on the forum
if the wan/RED interface is in PPPOE mode it is disabled Alias
it’s ipfire’s working if someone can confirm
Sincerely

what did you find?

Arne is one of the Core Developers so this info can be trusted.

do you have a solution

pfsense does it with ip aliases in pppoe
but it’s so complex that even doing a port forwarding I have trouble

Sincerely

I do not.

But hopefully someone skilled will respond.

Hi,

unfortunately, I don’t think IPFire 2.x supports configuring more than one IP address obtained via PPPoE.

Sorry to disappoint, and best regards,
Peter Müller